spot_img
spot_img

Brčko distrikt: Objavljen Javni poziv za finasiranje projekata od javnog interesa

spot_img
spot_img

Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta jučer je objavilo Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje prijedloga programa i projekata od javog interesa.

Iznos sredstava po programu odnosno projektu koje aplikanti mogu dobiti je od 2.000 do 15.000 KM.

“Javnim pozivom je predviđeno finansiranje i sufinansiranje programa odnosno projekata od javnog interesa u oblastima zaštite lica s invaliditetom, društvene brige o djeci i mladima, pomoći starima, zaštite i promovisanja ljudskih prava, volonterstva, suzbijanja diskriminacije, obrazovanja, održivog razvoja, nasilja u porodici i maloljetničkog nasilja, borbe protiv ovisnosti, zaštite životne sredine i humanitarni rad”, pojasnio je Senad Tufekčić, šef resornog odjeljenja.

Izbor programa i projekata će se vršiti na osnovu opštih i posebnih kriterija među kojima su najvažniji kvalitet i sadržaj prijavljenog programa odnosno projekta, kvalitet dosadašnjeg rada, uspjesi i iskustva, kontinuitet saradnje s Odjeljenjem, neposredna društvena korist za zajednicu, te dosadašnje iskustvo u provođenju programa i projekata finansiranih iz istog ili drugih izvora.

Tufekčić je istakao da minimalni iznos sredstava po programu, odnosno projektu koje aplikanti mogu dobiti je od 2.000 do 15.000 KM a ukupno je za ove namjene iz budžeta Brčko distrikta izdvojeno 220.000 KM.

Javni poziv je otvoren do 04.07.2023. godine, a rezultati odabira programa ili projekta će biti objavljeni na internet stranici Vlade Brčko distrikta BiH polovinom osmog mjeseca 2023. godine.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img