spot_img
spot_img

Брчко дистрикт на Сарајевској енергетској и климатској седмици

spot_img
spot_img

У Сарајеву је почела Сарајевска енергетска и климатска седмица – SECW која се одржава од 25. до 29. септембра 2023. године и на којој су учешће узели и представници Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Поред учешћа на панелима и сесијама, градоначелник Брчко дистрикта БиХ прим. др Зијад Нишић са сарадницима је присуствовао и свечаној вечери и организацији Амбасаде Чешке Републике у БиХ. Такође, координатор Брчко дистрикта БиХ при Савјету министара БиХ Мирослав Гаврић био је гост на свечаној вечери коју је поводом отварања конференције организовала градоначелница Бењамина Карић у Сарајевској вијећници. Очекује се да данас градоначелник прим. др Зијад Нишић буде гост на пријему који поводом конференције организује Амбасада Велике Британије.

Конференција је окупила велики број учесника укључујући представнике свих нивоа власти, министре у области енергије, климе и околине, просторног уређења, саобраћаја, представнике институција Европске уније, Енергетске заједнице, Свјетског енергетског савјета, академскезаједнице, привреднике, те остале заинтересоване учеснике.

На конференцији је током свих пет дана постављен промо штанд Брчко дистрикта БиХ на којем представници Одјељења за просторно планирање и имовинскоправне послове, Одјељења за комуналне послове, Одјељења за привредни развој, спорт и културу и Одјељења за европске интеграције и међународну сарадњу у Влади Брчко дистрикта БиХ, као и представници Јединице за имплементацију пројеката из међународних фондова при Развојно-гарантном фонду Брчко дистрикта БиХ и ЈП „Лука Брчко“ презентују потенцијале Брчко дистрикта БиХ с циљем размјене искустава и повезивања са потенцијалним инвеститорима темеђународним финансијским организацијама.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img