spot_img
spot_img

Брчко дистрикт БиХ домаћин састанка Управног одбора БиХ ЕСАП 2030+

spot_img
spot_img

Управни одбор БиХ ЕСАП 2030+ данас је у брчанској Градској вијећници одржао свој четврти састанак, којем су присуствовали градоначелник Дистрикта Есед Кадрић, замјеник градоначелника Анто Домић, представници Одјељења за просторно планирање и имовинско-правне односе те представници ентитетских министарстава за заштиту животне средине и организатори састанка из Штокхолмског института за заштиту животне средине, на тему израде Стратегије заштите животне средине и Акционог плана 2030+.

Након уводних ријечи, присутни су се осврнули на реализоване пројектне активности, подсјетивши се да израда овог документа достиже своју завршну фазу, а претходно је надлежним институцијама достављена радна верзија документа те су чланови радних група дали своје примједбе и сугестије на садржај истог. Они су се подсјетили на важност што боље и квалитетније израде овог документа, будући да ће његовим усвајањем од стране Вијећа Министара БиХ бити омогућено повлачење финансијских средстава из претприступних фондова Европске уније за Босну и Херцеговину, посебно за рјешавање великих инфраструктурних пројеката. Сходно томе, на састанку су прегледане преостале планиране активности, а процијењено је да ће се усвајање овог документа бити до краја године.

Подсјетимо, уз финансијску подршку Шведске амбасаде, покренута је израда Стратегије заштите животне средине и Акционог плана 2030+ на државном, ентитетском и нивоу Брчко дистрикта Босне и Херцеговине за период од 10 година, чији је носилац израде Штокхолмски институт за заштиту животне средине (SEI). Овај документ подијељен је на седам тематских цјелина, а односи се на управљање водама, отпадом, заштитом природе, ваздуха и земљишта, управљање хемикалијама, управљање шумама, родна равноправност, као и бука и вибрације у животној средини.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img