spot_img
spot_img

Брчко: Дио послодаваца против измјене Закона о празницима Дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након што је предсједник Скупштине дистрикта предложио прекршајне санкције за оне који раде током празника, дио послодаваца је против измјене Закона о празницима Дистрикта.

Након најаве доношења измјена Закона о празницима, како би и радници у реалном сектору имали право на нерадне дане, неколицина приватних предузетника побунила се против измјена, као да ће им тиме бити доведено у питање даље пословање и опстанак, рекао је предсједник Скупштине дистрикта Синиша Милић.

„Зар ће пропасти ако пет дана у години, колико има нерадних дана према Закону о празницима, и њихови радници не буду радили? Нека оду у Бијељину или било који други град у окружењу па виде да ли продавнице раде за 1. и 2. мај на примјер“, рекао је Милић, коментаришући примједбе послодаваца на измјене Закона које је упутио у скупштинску процедуру.

„Овдје се ради о томе да и радници код приватног послодавца треба да имају иста права по Закону о празницима као и запослени у јавном сектору с тим што се то до сада није поштовали управо зато јер Инспекција није имала законски основ за кажњавање оних који крше закон“, додао је Милић.

Он је рекао да се тим послодавцима не допадају ни високе казне које су предвидјене у случају да раде током празника.

„То значи да они унапријед рачунају да ће кршити закон па мјеркају да ли им се то исплати или не. Управо зато и казне треба да су високе“, рекао је Милић.

Он је изразио наду да ће се и остали посланици одупријети притисцима и подржати измјене овог закона који је у дневном реду наредне сједнице Скупштине.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img