Brčko: Desetogodišnje dijete ukralo prilog iz crkve u Potočarima

Dana 27.11.2018. godine Policija Brčko distrikta BiH, zaprimila je prijavu da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršena provala u kutiju (kartonska kutija) za prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga, koja koja se nalazila u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u mjestu Potočari, Brčko distrikt BiH.

Odmah po saznanju, na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj, kojim je konstatovano da je nepoznati počinilac, nasilno otvorio (provalio) u kutiju (u kojoj se sakupljao dobrovoljni prilog za djecu sa Kosova) iz koje je otuđio neutvrđenu količinu novca. O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

- Reklama -

S obzirom da su postojali osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo „Krađa“ iz člana 280. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH pripadnici policije su preduzeli istražne radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela.

Nakon niza preduzetih operativnih radnji, te uviđaja na licu mjesta, policijski službenici su u veoma kratkom roku, istog dana, prikupili informacije i dokaze da je krivično djelo počinilo desetogodišnje dijete sa područja Brčkog.

Nakon provedenih svih procesnih radnji Policija će protiv imenovanog podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Šef Operativno komunikacijskog centra
dr Halid Emkić

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime