spot_img
spot_img

Брчко: “Демос” указао и на важност набавке магнетне резонанце

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Удружење грађана ДЕМОС, у склопу пројекта „Скенирајмо корупцију“, данас је на Тргу младих, симболично с почетком у 12:05, организовала још једну у низу уличну акцију којом настоје указати на важност набаве ЦТ уређаја и магнетне резонанце за потребе брчанског здравства и грађана.

„Недавно је набављен и пуштен у рад ЦТ уређај који задовољава све потребе брчанског здравства, те је тиме ријешен један од горућих проблема здравства. Заиста бих желио похвалити све људе, почевши од градоначелника и људи који су тренутно у ЈЗУ те шефа Одјељења за здравство, који су се на неки начин протеклих мјесеци додатно ангажовали за набавку ЦТ уређаја, а вјерујем да ће тако бити и када се ради о магнетној резонанци“, каже Дамјан Дунџић, координатор пројекта „Скенирајмо корупцију“.

Дунџић каже како брчанско здравство напредује крупним корацима, што се посебице очитује недавним увођењем офтамолошких захвата, те је изразио наду за наставком напретка, а што би се засигурно могло остварити, тврди Дунџић, коначном набавом и пуштањем у рад магнетне резонанце.

„МРИ, као и сам ЦТ апарат заиста ће значити. Вјерујем да ће се смањити и листе чекања, а на крају крајева, смањиће се могућност да средства из Фонда здравственог осигурања одлазе у приватне здравствене установе, јер уназад неколико година, колико су се такве дијагностике плаћале у клиникама у окружењу, засигурно смо изгубили неколико таквих апарата, када говоримо о цијени коју смо плаћали тим клиникама у окружењу“, каже Дунџић.

Радови на просторијама за смјештање магнетне резонанце се приводе крају, а тендерска процедура за њену набавку ће ускоро бити поновљена те би брчанско здравство, према ријечима градоначелника Еседа Кадрића, у предстојећих неколико мјесеци требало посједовати и овај уређај, чиме ће се увелике унаприједити здравствени сектор и квалитет лијечења.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img