Brčko: “Dani zdravlja” 6. i 7. novembra

Fond zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH, uz tehničku podršku udruženja građana “Beba više”, po prvi put u našem gradu organizuje konferenciju “Dani zdravlja”.

Konferencija će se održati u srijedu i četvrtak, 6. i 7. novembra 2019. godine, a cilj je predstavljanje dostignuća u oblasti medicine i zdravstvene zaštite, kao i usvajanja znanja, smjernica i strategija koje će doprinijeti poboljšanju zdravstvenog sistema Brčko distrikta.

Prvog dana Konferencije, u velikoj sali Doma kulture u Brčkom sa početkom u 11 časova, pored prezentacija zdravstvenih ustanova iz Bosne i Hercegovine i regiona bićie upriličena i panel diskusija na kojoj će pored eminentnih gostuju i predavača učestvovati i predstavnici izborne i zakonodavne vlasti u Brčko distrikta, kao i predstavnici javne zdravstvene ustanove i privatnih zdravstvenih ustanova sa područja Brčko distrikta.

Drugog dana Konferencije, 07. novembra predviđeno je predstavljanje zdravstvenih ustanova i farmaceutskih kuća koje će se održati u prostorijama Omladinskog centra u Brčkom, sa početkom u 10 časova.

Biće to prilika da se svi zainteresovani građani i zdravstveni radnici u direktnom kontaktu obrate izlagačima.

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime