spot_img
spot_img

Брчко: Далибору Јовичевићу за убиство оца казна од четрнаест година затвора

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ доказало је кривицу Далибора Јовичевића (35)*, оптуженог да је у фебруару прошле године у мјесту Брезово Поље – Ново Насеље лишио живота свог оца. Након жалбеног поступка пред Апелационим судом Дистрикта, Јовичевићу је за кривично дјело убиства правоснажно изречена казна затвора у трајању од четрнаест година.

Тужилаштво Дистрикта оптужило је Далибора Јовичевића да је између 11. и 12. фебруара прошле године у мјесту Брезово Поље – Ново Насеље на свиреп начин лишио живота његовог оца Славка Јовичевића. Како је наведено у оптужници, оптужени је док се у кући налазио сам са њим, тврдим предметом – аутоматском пушком оцу задао више удараца у предјелу главе усљед чега је наступила тренутна и насилна смрт жртве. Тужилаштво је на суђењу пред Основним судом успјело доказати да је убиство Славка Јовичевића почињено на свиреп начин. С тим у вези, он је првостепеном пресудом и осуђен за свирепо убиство (из члана 163 став 2 тачка 1) Кривичног закона Брчко дистрикта), на казну затвора од шеснаест година. Истовремено, ослобођен је од оптужбе за кривично дјело недозвољеног држања оружја или експлозивних материја.

Одлучујући по жалби одбране Апелациони суд Дистрикта, не налазећи свирепост при извршењу тог кривичног дјела, измијенио је првостепену пресуду у правној квалификацији кривичног дјела правоснажно осудивши Далибора Јовичевића за убиство (из члана 163 став 1 Кривичног закона), на казну затвора од четрнаест година.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img