spot_img
spot_img

Брчко: ЦТ апарат за дијагностику ускоро у функцији

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Удружење грађана “Демос” Брчко јуче је, у оквиру пројекта “Скенирајмо корупцију” који има циљ заговарање што хитније набавке ЦТ и МРИ (магнетна резонанца) апарата за потребе ЈЗУ “Здравствени центар Брчко” и мониторинг јавних набавки, одржало конференцију за новинаре.

Координатор пројекта „Скенирајмо корупцију“ Дамјан Дунџић у изјави медијима навео је да би брчанском здравству ускоро, након едукације медицинског особља, требало да на располагању буде ЦТ апарат за дијагностику због којег се годинама у џепове приватника ван Брчког одливало око милион конвертибилних марака годишње.

Дунџић сматра да ће се и процедура око набаве МРИ (апарата магнетне резонанце) убрзати, након поништења првог јавног позива због жалбе, те додао да је могуће да је неко од добављача, у првом кругу понуде, био фаворизован.

Дунџић је исказао наду да ће јавна набава за магнетну резонанцу, коју сада за разлику од прошлог јавног позива, води ЈЗУ „Здравствени центар“ Брчко, бити бржа и експедитивнија из разлога што је у набаву овај пут укључена и струка.

Предсједник брчанског удружења „Демос“ Божидар Јовић, уз најаву да ће се ово удружење и даље у своме раду бавити скенирањем корупције, јер је корупција и даље у нашем друштву широко распрострањена, поручио је да ће сљедећи пројект уз подршку ЦЦИ-ија и сарадњу с Владом, бити посвећен остваривању права лица која у Брчко дистрикту раде путем уговора о дјелу и привременом или повременом ангажовању.

Јовић је говорећи о набави апарата ЦТ и МРИ, осим финансијске користи, казао да је остварена на првом мјесту, помоћ пацијентима из Брчко дистрикта и околних мјеста, јер се некад може десити да због брзине дијагнозе и пружања прве медицинске помоћи некоме буде спашен живот.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img