spot_img
spot_img

Брчко: Црвени крст већ спреман за смјештај бескућника

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Црвени крст дистрикта Брчко и ове зиме обезбиједиће потребне капацитете за смјештај бескућника, али и других лица који се евентуално нађу у таквој потреби и који немају других могућности да се склоне од хладног времена.

Денис Шехановић, секретар Црвеног крста у Брчком каже да Црвени крст од данас – првог новембра уводи неку врсту приправности и да, уколико буде било потребе за такву врсту помоћи, смјештај могу припремити за пар сати.

„За све особе које се налазе у стању потребе, осим смјешатаја, обезбијеђена је храна и топли напици“, појаснио је Шехановић.

Простор за бескућнике који се налази у бесцаринској зони тренутно је опремљен са 30 кревета, а бескућници се ту могу угријати, окупати, замјенити одјећу и добити оброк, те ако им је потребно и љекарски преглед пошто је већина њих без докумената, а нису ни здравствено осигурани.

Овај пројекат подржан je од стране Владе дистрикта, а све те активности Црвени крст ради у координацији са Полицијом дистрикта, Хитном медицинском службом, Одјељењем за здравство и Одјељењем за јавну безбједност.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img