spot_img
spot_img

Brčko: Cijene molerskih radova za 30 odsto skuplje nego lani

spot_img
spot_img

Cijene usluga molerskih radova i repromaterijala povećale su se u odnosu na građevinsku sezonu prošle godine za najmanje 30 odsto, potvrdio nam je Dragan Bojić, izvođač molerskih radova iz Brčkog.

On kaže da je sada cijena usluga krečenja jednog metra kvadratnog oko dvije KM bez cijene materijala, dok su sa poludisperzivnom bojom cijene po metru kvadratnom za jednu marku skuplje.

„Cijena gletovanja bez uračunatog materijala je oko sedam maraka dok je sa neophodnim materijalom u zavisnosti od kvaliteta zidova za četiri do šest maraka skuplje“, kaže Bojić i dodaje da se površina koja se kreči izračunava tako što se kvadratura objekta ili stana pomnoži sa koeficijentom 3,2 kako bi se dobila površina koja se na kraju množi sa cijenom jednog kvadrata.

Cijene materijala koji je neohodan za izvođenje molerskih radova variraju na tržištu u zavisnosti od njihovog kvaliteta i proizvođača, ali se uglavnom koriste oni koji su jeftiniji i pristupačniji građanima.

Građani koje smo anketirali najviše se odlučuju da sami izvode radove na farbanju i osvježavanju svojih stambenih jedinica kako bi i na taj način uštedjeli za kućni budžet. Oni kažu da je veliki problem sa odlaskom radne snage i kvalitetnih majstora te su zbog toga takođe primorani da sami vrše usluge krečenja i farbanja svojih stanova.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img