spot_img
spot_img

Брчко: Центар за вакцинацију измјештен из Омладинског центра у амбуланту у “Касарни”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након дуже од годину дана рада, Центар за вакцинацију против вируса корона који је донедавно био смјештен у Омладинском центру у Брчком, одлуком Кризног штаба за здравство је измјештен из овог простора те ће се даљи процес имунизације и пријема вакцина вршити у породичној амбуланти у простору бивше касарне.

С обзиром да се у посљедњих неколико мјесеци значајно смањила заинтересованост грађана за имунизацију против вируса ковида-19, гдје се дневно првом, другом или трећом дозом вакцинише у просјеку до десетак грађана, донесена је одлука да се простор у Омладинском центру у Брчком који је до сада кориштен за те намјене ослободи и врати на кориштење удружењима и грађанима за обављање других активности.

„Због смањене заинтересованости грађана за вакцинацију, Кризни штаб је донио одлуку да се пункт за вакцинацију измјести у амбуланту која се налази у непосредној близини досадашњег центра за вакцинацију”, истакао је Сеад Шадић шеф Одјељења за здравство у Влади Брчко дистрика.

Шадић је такође најавио да ће од 15.06.2022. године екипе за имунизацију почети обилазити и друге породичне амбуланте на подручју Брчко дистрикта гдје ће се вршити вакцинација против ковида о чему ће грађани на тим подручјима бити благовремено обавјештени.

Упркос мањој заинтересираности грађана да се вакцинишу против вируса корона, Шадић истиче да због доброг планирања и рационалне употребе вакцина од стране свих оних који су били укључени у процес имунизације на подручју Брчко дистрикта у протеклих годину дана, за сада нема бојазни да ће већи број доза вакцина бити уништен због истека рока трајања.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img