Brčko: Bulčević novi šef Inspektorata, Šadić glavni koordinator Vlade

Dosadašnji glavni koordinator brčanske Vlade, Damir Bulčević, rukovodiće od naredne sedmice Inspekcijskim službama u Distriktu. Prema nezvaničnim podacima, na njegovu poziciju dolazi Sead Šadić.

Novi šef inspektorata naglašava da je osnovni zadatak ove službe, koja inače djeluje pri kabinetu gradonačelnika, da bude što je više moguće na usluzi građanima, odnosno da kontinuiranim djelovanjem na terenu osigura provođenje zakonskih odredbi u svim segmentima svoje nadležnosti. U ovom smislu, i nadalje će inspektori na terenu, imati apsoluttnu autonomiju u svom radu, dodao je Bulčević.

- Reklama -

Prema, u ovom trenutku dostupnim informacijama, na poziciju glavnog koordinatora Vlade Distrikta doći će magistar Sead Šadić. Šadić je u prethodnom periodu bio šef Odjeljenja za komunalne poslove u brčanskoj Vladi. U trenutku imenovanja bio je najmlađi šef jednog odjeljenja od formiranja Distrikta. Šadić je obavljao i poziciju savjetnika gradonačelnika, a na mjesto glavnog koordinatora dolazi sa mjesta portparola u JZU “Medicinski centar Brčko”.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime