spot_img
spot_img

Брчко: Бројни радови на инфраструктурним пројектима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић, шеф Одјељења за стручне и административне послове Сенад Туфекчић, шеф Одјељења за просторно планирање и имовинскоправне односе Сувад Машић, шеф Одјељења за комуналне послове Мајазудин Вехабовић и шеф Одјељења за јавне послове Ратко Стјепановић данас су обишли радове на реконструкцији пута на Буквичком брду.

Градоначелник Нишић подсјетио је да је реконструкција путне инфраструктуре један од приоритета Владе Брчко дистрикта БиХ.

„У кратком периоду санирано је неколико значајних путних праваца чиме овај вид транспорта постаје бржи, ефикаснији и сигурнији. Осим боље „унутрашње“ транспортне комуникације, простор Брчко дистрикта БиХ постаје отворенији и атрактивнији за инвеститоре из окружења, као и туристима“, истакао је градоначелник Нишић.

Шеф Одјељења за јавне послове Ратко Стјепановић казао је да је рок за завршетак ове дионице 90 дана, али да се очекује да ће радови бити завршени у року од 45 дана.

Поред обиласка радова на реконструкцији пута на Буквичком брду, градоначелник Нишић је са члановима Владе Брчко дистрикта БиХ обишао и радове на изградњи локалног пута Рашљани-Сребреник.

„Посебно радује путна комуникација која повезује јужни дио Дистрикта кроз насеље Рашљани са Сребреником, која ће бити значајна претпоставка за интензивни развој привреде и пољопривреде овог краја“, казао је Нишић.

„Ово је инвестиција вриједна 760.000,00КМ. Налазимо се у фази извођења радова на изградњи моста. Рашљани би на овај начин било мјесто кроз које се пролази, а не гдје се пут завршава“ истакао је шеф Одјељења за јавне послове Ратко Стјепановић.

Обиђени су и радови на водоснабдијевању у насељу Грбавица. Шеф Одјељења за комуналне послове Мајазудин Вехабовић казао је да је процес водоснабдијевања Грбавице у завршној фази, те да би се овим пројектом би се осигурале и потребне количине воде за Центар за управљање отпадом Кладје.

„Рјешавамо и велики дио проблема водоснабдијевања грађана у Доњем Рахићу. Цијена радова је око 470.000,00 КМ, а рок извођења је 100 радних дана. Мислим да ће овај посао бити завршен прије предвиђеног рока“, истакао је Вехабовић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img