spot_img
spot_img

Brčko: Brojni radovi na infrastrukturnim projektima

spot_img
spot_img

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr Zijad Nišić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Senad Tufekčić, šef Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne odnose Suvad Mašić, šef Odjeljenja za komunalne poslove Majazudin Vehabović i šef Odjeljenja za javne poslove Ratko Stjepanović danas su obišli radove na rekonstrukciji puta na Bukvičkom brdu.

Gradonačelnik Nišić podsjetio je da je rekonstrukcija putne infrastrukture jedan od prioriteta Vlade Brčko distrikta BiH.

„U kratkom periodu sanirano je nekoliko značajnih putnih pravaca čime ovaj vid transporta postaje brži, efikasniji i sigurniji. Osim bolje „unutrašnje“ transportne komunikacije, prostor Brčko distrikta BiH postaje otvoreniji i atraktivniji za investitore iz okruženja, kao i turistima“, istakao je gradonačelnik Nišić.

Šef Odjeljenja za javne poslove Ratko Stjepanović kazao je da je rok za završetak ove dionice 90 dana, ali da se očekuje da će radovi biti završeni u roku od 45 dana.

Pored obilaska radova na rekonstrukciji puta na Bukvičkom brdu, gradonačelnik Nišić je sa članovima Vlade Brčko distrikta BiH obišao i radove na izgradnji lokalnog puta Rašljani-Srebrenik.

„Posebno raduje putna komunikacija koja povezuje južni dio Distrikta kroz naselje Rašljani sa Srebrenikom, koja će biti značajna pretpostavka za intenzivni razvoj privrede i poljoprivrede ovog kraja“, kazao je Nišić.

„Ovo je investicija vrijedna 760.000,00KM. Nalazimo se u fazi izvođenja radova na izgradnji mosta. Rašljani bi na ovaj način bilo mjesto kroz koje se prolazi, a ne gdje se put završava“ istakao je šef Odjeljenja za javne poslove Ratko Stjepanović.

Obiđeni su i radovi na vodosnabdijevanju u naselju Grbavica. Šef Odjeljenja za komunalne poslove Majazudin Vehabović kazao je da je proces vodosnabdijevanja Grbavice u završnoj fazi, te da bi se ovim projektom bi se osigurale i potrebne količine vode za Centar za upravljanje otpadom Kladje.

„Rješavamo i veliki dio problema vodosnabdijevanja građana u Donjem Rahiću. Cijena radova je oko 470.000,00 KM, a rok izvođenja je 100 radnih dana. Mislim da će ovaj posao biti završen prije predviđenog roka“, istakao je Vehabović.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img