spot_img
spot_img

Brčko: Brojne nepravilnosti u izvještajima o imovinskom stanju

spot_img
spot_img

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa Brčko distrikta BiH saopštila je danas da su svi novoimenovani nosioci javnih funkcija u Distriktu u zakonskom roku od 30 dana podnijeli nadležnoj Komisiji izvještaj o svom imovinskom stanju.

Predsjednica Komisije Admira Mujić rekla je da se sada usklađuju ti podaci koji su dobijeni od funkcionera sa podacima koje sukcesivno dobijaju od nadležnih institucija.

„Tokom ove godine naše provjere ćemo bazirati na novoimenovane nosioce javnih funkcija kao i na one funckionere kod kojih smo utvrdili razlike u izvještajima za ovu i prošlu godinu,“ istakla je Mujić.

On je dodala da ima dosta nepravilnosti u podnesenim izvještajima i koji su procesuirani, te se odnose na neprijavljivanje nekretnina, pokretnih stvari ili prenosu upravljačkih prava u preduzećima ili udruženjima za šta je izrečena opomena, novčana kazne, te mjera otkalanjanja nepravilnosti.

Ona je potvrdila da je Komisija nedavno izrekla i novčanu kaznu u iznosu od 4.500,00 KM jednom nosiocu javne funkcije u Distriktu zbog direktnog sukoba interesa jer je obavljao poslove koje nije smio dok je bio nosilac javne funkcije.

„Radilo se o tome da je određeni dio novčanih sredstava koje je dobijao za usluge koje je pružao dobijao od budžetskih sredstava Distrikta što je klasični sukob interesa“, rekla je Mujić i napomenula da je lice koje je bilo u sukobu interesa prema saznanju upućeno u kojem pravcu mora raditi da bi otklonilo sukob koji je postojao.

Admira Mujić je rekla da svi predmeti koji se vode ili su završeni mogu se naći na internet stranici Komisija za odlučivanje o sukobu interesa Brčko distrikta.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img