Брчко: Број обољелих од сезонске грипе се свакодневно повећава - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Број обољелих од сезонске грипе се свакодневно повећава

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Пододјељењу за јавно здравство Брчко дистрикта током фебруара мјесеца евидентирано је 35 случајева обољелих од сезонске грипе, од чега је код њих 17 спроведеним тестовима то и клинички потврђено, док су код осталих то љекари пријавили на основу клиничке слике пацијента.

„Овај број је уобичајен током фебруара мјесеца и за сада нема елемената да се прогласи епидемија сезонске грипе упркос великом броју изостанака ученика са наставе”, казала је др Анђа Николић, шефица овог пододјељења.

Она је додала да се међу потврђеним случајевима сезонске грипе углавном ради о лицима средње животне доби, те да је прије неколико дана једно лице из Брчког преминуло усљед компликација са овим обољењем.

За радио Брчко је потврђено да је од јутрос још једно лице прикључено на респиратор и да се налази на Одјељењу интезивне његе, те да ће након извршених тестирања током дана бити потврђено да ли се ради о позитивном тесту на сезонску грипу.

Др Николић је истакла да се свакоднево прати ситуација са ширењем корона вируса и да на сву срећу за сада у Брчко дистрикту и у БиХ нема евидентираних случајева овог обољења.

Здравствене установе и њихови упосленици у Брчко дистрикту се строго приџавају прописаних протокола понашања код оваквих ситуација а и свакоднево се размјењују информације са Министарством цивилних послова у Савјету Министара БиХ.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img

BetOle – fantasy