Brčko: Braća optužena za lupanje poslanikovog poršea

Tužilaštvo Brčko potvrdilo je optužnicu protiv Brčaka C. Pajića zbog iznude u pokušaju i N. Pajića jer je oštetio tuđu stvar.

Kako se navodi u optužnici, 16. avgusta prošle godine oko 3.38, nakon što je prethodno unutar ugostiteljskog objekta “Top Secret” u Brčkom njegov brat C.P. stupio u verbalnu prepirku sa N.K. (Nikola Kokanović, sin Zorana, poslanika u Skupštini Brčko), braća Pajići su naglo krenuli na Kokanovića, zbog čega je pobjegao, a za njim se uputio N. Pajić. Kokanović je otrčao ka policiji, a N. Pajić se vratio ka parkiranom poršeu, vlasništvu “W-M.” d.o.o. Brčko, za koji je znao da ga koristi Nikola. U namjeri da vozilo ošteti, upotrijebio je metalne barske stolice, velikom silom udarao po cijelom vozilu i tom prilikom ga razbio i napravio štetu od 57.448 KM.

C. Pajić je, navodi se u optužnici, u namjeri da Nikolinog oca Zorana prisili da mu preda novac, a za vrijeme dok je njegov brat lupao porše, pozvao starijeg Kokanovića i rekao mu: “Donesi 10.000 evra, sin ti je napravio veliku štetu. Ako ne doneseš – ubiću ga”, nakon čega je prekinuo telefonski poziv. Time je, kako se dodaje, uputio ozbiljnu prijetnju, što je kod Zorana Kokanovića izazvalo izražen osjećaj straha za sinovu bezbjednost.

- Reklama -

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime