spot_img
spot_img

Brčko: Boris Malagurski gost na premijeri filma “Kosovo – momenat u civilizaciji”

Published:

spot_img

Brčanska premijera filma „Kosovo – momenat u civilizaciji“ biće priređena u srijedu, 26. septembra u Domu kulture, uz prisustvo režisera Borisa Malagurskog.

Boris Malagurski, srpsko-kanadski režiser i televizijski voditelj, široj javnosti postao je poznat zahvaljujući dokumentarnom filmu „Težina lanaca“, kao i svom društvenom aktivizmu.

Projekcija je zakazana za srijedu, 26. septembar u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Nakon samog filma, publika u brčanskom Domu kulture imaće priliku da u formi tribine porazgovara sa režiserom kroz pitanja na razne teme.

Dokumentarni film „Kosovo – momenat u civilizaciji“ imao je svjetsku premijeru u Parizu, a potom i u Kosovskoj Mitrovici i u Beogradu. Film govori o kulturnoj i duhovnoj baštini Kosova i Metohije, njenoj ugroženosti, ali i ljepoti.

Iako su pod zaštitom Uneska, na području Kosova i Metohije od 1990. godine do danas uništeno je više od 150 crkava i manastira, pa Malagurski ističe da ovim dokumentarnim zapisom pokušava da pokaže javnosti regiona i svijeta šta se dešava sa srpskim naslijeđem u južnoj srpskoj pokrajini.

Premijeru filma „Kosovo – momenat u civilizaciji“ organizuje „Konzervativni klub“, nedavno osnovano udruženje građana koje za cilj ima očuvanje tradicije i afirmaciju kulture, istorijskih, duhovnih i drugih vrijednosti srpskog naroda u Brčko distriktu i drugim gradovima.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img