spot_img
spot_img

Брчко: Борис Малагурски гост на премијери филма “Косово – моменат у цивилизацији”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Брчанска премијера филма „Косово – моменат у цивилизацији“ биће приређена у сриједу, 26. септембра у Дому културе, уз присуство режисера Бориса Малагурског.

Борис Малагурски, српско-канадски режисер и телевизијски водитељ, широј јавности постао је познат захваљујући документарном филму „Тежина ланаца“, као и свом друштвеном активизму.

Пројекција је заказана за сриједу, 26. септембар у 19 часова, а улаз је слободан.

Након самог филма, публика у брчанском Дому културе имаће прилику да у форми трибине поразговара са режисером кроз питања на разне теме.

Документарни филм „Косово – моменат у цивилизацији“ имао је свјетску премијеру у Паризу, а потом и у Косовској Митровици и у Београду. Филм говори о културној и духовној баштини Косова и Метохије, њеној угрожености, али и љепоти.

Иако су под заштитом Унеска, на подручју Косова и Метохије од 1990. године до данас уништено је више од 150 цркава и манастира, па Малагурски истиче да овим документарним записом покушава да покаже јавности региона и свијета шта се дешава са српским наслијеђем у јужној српској покрајини.

Премијеру филма „Косово – моменат у цивилизацији“ организује „Конзервативни клуб“, недавно основано удружење грађана које за циљ има очување традиције и афирмацију културе, историјских, духовних и других вриједности српског народа у Брчко дистрикту и другим градовима.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img