spot_img
spot_img

Брчко: Борачка организација РС прославила крсну славу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Брчком је данас прослављен Митровдан – крсна слава Удружења ветерана Борачке организације Републике Српске (БОРС) из Брчког, у оквиру чега су служени литургија и парастос, те положени вијенци на Споменик српским браниоцима.

Предсједник Удружења ветерана БОРС-а Брчко Живан Илић рекао је да борци Митровдан обиљежавају са осјећањем поноса што су опстали у овим тешким временима.

Он је рекао да о правима демобилисаних бораца нема потребе причати, јер их и немају.

“Ми смо грађани другог реда, са тенденцијом да будемо и трећег. Неколико питања потенцирамо годинама, међу њима је закон о допунским правима бораца Брчко дистрикта који не можемо да добијемо. Не можемо да добијемо ни одјељење за борачко-инвалидску заштиту, а то нам је пријеко потребно да бисмо остваривали своја права”, указао је Илић и рекао да борци немају саговорника међу политичарима у Брчком.

Илић је истакао да чињеница да се на данашњој прослави Митровдана окупио велики број људи говори о томе колико се цијене прави борци и оно што су они учинили за свој народ.

“И руководство Удружења ветерана чине људи из народа који су носили пушке и ратовали, а не они који су били у “јагњећим бригадама”. Митровдан је велики српски светац, српска слава и један од најважнијих дана БОРС-а. Ми је данас славимо у слободи и заједништву, са позивом да будемо сложни, једнаки и равноправни”, поручио је Илић.

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img