Brčko Biznis forum: Osam ambasada i preko 80 firmi iz BiH

Biznis forum, kojem će Brčko biti domaćin narednog mjeseca, trebao bi biti jedan od najvećih skupova privrednika iz svih krajeva Evrope organizovan u BiH tokom 2017. godine.

Unutar Biznis-foruma sve će se dešavati, zamisao je organizatora, u trouglu javne službe Distrikta, evropska i svjetska privreda, te nauka, a osnovni zadatak manifestacije je udariti temelje novom privrednom razvoju i ekonomskom jačanju Distrikta.

- Reklama -

“Stoga nas raduje da je, već do sada, učešće prijavilo osam evropskih ambasada u BiH koje dovode i svoje privrednike. Tu su direktne potvrde kompanija iz svih zemalja biše države, te Austrije, Njemačke i Turske, kao i 80 firmi iz cijele BiH”, rekao je za Radio Brčko koordinator Vlade i direktor Biznis-foruma, Damira Bulčevića.

Trodnevni Biznis forum “Brčko 2017” planiran je u prvoj dekadi narednog mjeseca, a osim umrežavanja privrednika podrazumijeva i razmjenu iskustava na teme: Lokalni  i regionalni razvoj Distrikta, potom Saobraćaj i turizam, Privreda i poljoprivreda-potencijali, kao i obrazovanje i opšta pozicija mladih.

Svakako, biće upriličeni i direkni razgovori svih zainteresovanih privrednih subjekata.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime