Брчко: Бивши командир оптужен да је торбицом ударио свог шефа - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Бивши командир оптужен да је торбицом ударио свог шефа

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Потврђена је оптужница против Ђорђа Поповића, бившег министра за саобраћај и везе Републике Српске, која га терети да је торбицом ударио Горана Лујића, бившег шефа полиције Брчко дистрикта, који му је био шеф док је Поповић био командир у полицији.

Односи се то на инцидент који се, како је наведено, догодио 24. марта 2022. године око 18.20 у Брчком, у отвореној башти угоститељског објекта у Улици Вука Караџића.

У башти је, судећи према оптужници, Поповић сједио за столом са Р.Н., Д.К. и С.Б., а затим је у супротни дио баште ненадано дошао Лујић са Миланом Петруљевићем.

“При томе је Лујић сјео знатно далеко од стола за којим је сједио Поповић. Поповић одраније има крајње поремећене односе и изражену нетрпељивост према Лујићу, која датира још од 2008. године, када је због извјесног догађаја у вријеме када је Лујић био шеф полиције Поповић остао без сталног запослења у полицији као један од командира”, наводи се у оптужници која је у посједу “Независних новина”.

Поповић, додаје се, прво од конобара захтијева да се Лујић и Петруљевић као гости удаље из локала, због чега конобар бива приморан да се обрати шефу сале, а овај позива власника ресторана, не знајући шта учинити на упорно Поповићево инсистирање.

“У једном моменту, због ранијег анимозитета према Лујићу, а налазећи се при томе у стању смањене урачунљивости због средњег пијанства, Поповић скаче од стола и убрзаним кораком одлази до Лујићевог стола, гдје је почео да галами на њега упућујући му конкретне ријечи: ‘Што те нисам убио раније'”, истиче се у оптужници.

Потом је Поповић, додаје се, снажније замахнуо својом личном напуњеном торбицом и ударио Лујића у главу, с лијеве стране лица, чиме је нанио Лујићу лаку повреду у виду нагњечења главе.

Поповића је, истиче се, друштво спријечило у даљим насртајима, али он десном песницом удара и Петруљевића у дио главе, при чему му је нанио лаке повреде у виду нагњечно-раздерне ране горње усне и нагњечење доње усне.

“Тада су другови успјели да одвуку Поповића од њих, а код Лујића је изазван озбиљан осјећај узнемирености и даљег стања страха усљед оваквог Поповићевог понашања, поготово што је схватио да је Поповић у стању да му изговори овакву пријетњу, за њега крајње озбиљну, и по протеку више од 14 година од поменутог догађаја који је код Поповића створио осјећај анимозитета и приписивања потпуне кривице Лујићу, када је Поповић остао без посла у полицији”, наводи се у оптужници.

Поповић је у краткој изјави за “Независне новине” потврдио да је тренутно посланик у Скупштини Брчко, с тим што тврди да га оптужница не спречава да настави обављати ту функцију. Он каже да је прочитао оптужницу, али да суђење још није почело.

“Нема ту шта да коментаришем. Видјећемо”, каже Поповић за “Независне новине”.

Лујић с друге стране каже да је у кафану критичног дана стигао у 18.11 те да је затим у 18.17 стигао Петруљевић, а да их је Поповић напао већ око 18.20.

“Било је управо онако како се то наводи у оптужници”, рекао је кратко Лујић за “Независне новине”.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img