Brčko: Bivši direktor JP “Komunalno” optužen za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Nermina Rejzovića (52) iz Brčkog zbog osnovane sumnje da je zloupotrebom položaja ili ovlaštenja u JP „Komunalno Brčko“ pribavio korist trećem licu, a tom preduzeću nanio štetu.

Rejzović je optužen da je 2016. godine kao odgovorno lice na poziciji vršioca dužnosti direktora JP ”Komunalno Brčko” d.o.o. Brčko donio odluku na osnovu koje je prokuristi J.V. izvršena nezakonita isplata novca na štetu ovog preduzeća. On se tereti da je, u namjeri da mu pribavi imovinsku korist, donio odluku o produženju prokure J.V. određujući da se primjenjuje unazad tri i po mjeseca u kojem periodu J.V. nije bio ovlašten obavljati te poslove u ime i za račun preduzeća. Na ovaj način optuženi je pribavio protivpravnu imovinsku korist J.V. u iznosu od 6.130,82 KM za koji iznos je pričinio štetu JP ”Komunalno Brčko” d.o.o. Brčko distrikt BiH – navodi se u optužnici.

Optužnicu s dokazima za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja (iz člana 377 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) Tužilaštvo Distrikta dostavilo je nadležnom sudu na daljnji krivični postupak. Optužnica, kojom je podnesen prijedlog za oduzimanje imovinske koristi od optuženog u iznosu od 6.130,82 KM potvrđena je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH.

- Reklama -

Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime