spot_img
spot_img

Brčko: Besplatne obuke za mlade u oblasti digitalnog poslovanja

spot_img
spot_img

U sklopu projekta “MladiBiz-DIgitalna strateška karijera” kojeg realizuje omladinska organizacija “Mali Princ”, u toku je javni poziv namijenjen mladim osobama za besplatne obuke koje se tiču razvijanja i sticanja novih vještina u digitalnom poslovanju.

“Učesnici će se u naredna četiri mjeseca kroz interaktivne radionice upoznati sa različitim aspektima digitalnog poslovanja kao što su upravljanje društvenim medijima i kreiranje digitalnih kampanja. Imat će priliku stečeno znanje primijeniti u praksi radeći na stvarnim projektnim zadacima“, rekla je Dara Petričević, koordinatorica projektnih aktivnosti.

Polaznici će na radionicama učiti o analizi, statistikama i digitalnim kampanjama ali i samom načinu upotrebe video i audio sadržaja, infografike i kreiranju poruke prema ciljanim grupama.

Prema njenim riječima radionice koje se bave ovom tematikom su veoma bitne mladima koji još uvijek nemaju radno iskustvo ili još uvijek čekaju da svoj proizvod plasiraju na tržište. Ona kaže da su uz pomoć Strategije za mlade uradili analizu potreba mladih na osnovu kojih su obuke i pripremljene.

“Više od 60 posto mladih je izrazilo želju da pokrene neki svoj posao i da se bave preduzetništvom, ali je najčešći problem finansijska podrška i nepoznavanje. Mi smo tu prepoznali problem da mladima damo šansu da svoje ideje razviju na pravi način. U našoj zajednici je mnogo ljudi koji su uspjeli u digitalnoj sferi i koji vode uspješne online prodaje i oni su voljni da svoje znanje podijele sa učesnicima na obukama“, dodala je Petričević, te istakla da Internet nudi mnoge mehanizme koji mogu pospješiti poslovanje ali je potrebno mladima predstaviti alate i mogućnosti koje mogu svakodnevno koristiti u promociji proizvoda.

Za sve zainteresovane građane koji žele učestvovati na obukama javni poziv je u toku, a prijave se mogu izvršiti direktno u prostorijama Omladinske organizacije „Mali princ“ ili potražiti više informacija na facebook stranici. Prva radioncie će se održati u subotu 17.02.2024. godine sa početkom u 13 sati. Projekat „Mladibiz-DIgital“ finansijski je podržan od strane Vlade Brčko distrikta BiH.

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img