Brčko: Baletskim koncertom završena “Evropska noć teatra”

Zahvaljujući omladinskoj organizaciji “Mali princ” i Poliglota institutu iz Brčkog, naš grad je ove godine bio dio velikog projekta – Evropske noći teatra.

Brčko se tako našlo u društvu 12 gradova širom BiH u kojima su tokom novembra pozorišne kuće, kulturne ustanove, nevladine organizacije i brojne druge kulturne institucije otvorile svoja vrata kako bi zajedno sa građanima slavili pozorišnu umjetnost i stvaralaštvo.

- Reklama -

Moto ovogodišnje “Noći teatra” u Brčkom bio je “Pozorište za sve”, pri čemu je poseban akcenat stavljen na program za djecu i mlade. Program je obilovao brojnim radionicama i izložbama koje su oduševile građane, posebno najmlađe

.

Centralni događaji ovogodišnje “Noći teatra” bili su predstava “Alisa u zemlji čuda”, koju su izveli mladi članovi “Poliglotinog” dramskog studija 17. novembra u Omladinskom centru, kao i pomenuti, sinoć održani baletski koncert “Labudovo jezero” u brčanskom Domu kulture.

Fenomenalni baletski koncert Osnovne muzičke škole iz Tuzle bio je za mnoge Brčake prvi susret sa baletom, a posjetioce je posebno obradovala najava iz Instituta Poliglota da će već od januara i u Brčkom početi sa radom Baletski studio u ovkiru Poliglota instituta. Upis za mlade balerine i baletane već je u toku!

“Noć teatra” u Brčkom uspješno je održana zahvaljujući brojnim prijateljima, sponzorima i kulturnim radnicima, a posebnu zahvalnost iz “Malog princa” i “Poliglote” duguju generalnom sponzoru, MF Banci.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime