Brčko: ASuBiH obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca

U nedelju, 17. novembra, članovi Lokalnog tima Brčko Asocijacije srednjoškolaca u BiH obilježiće Međunarodni dan srednjoškolaca.

Lokalni tim Brčko svake godine realizuje različite aktivnosti povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca, a ove godine realizuje Okrugli sto u prostorijama Islahijeta od 11 do 13 časova.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana srednjoškolaca je odnos profesora i učenika, pa će i Okrugli sto biti održan pod motom “Dajte nam mogućnost da gradimo našu budućnost”.

17. novembar je Međunarodni dan srednjoškolaca, dan kada srednjoškolci cijelog svijeta stavljaju fokus javnosti na svoje probleme. Ovaj dan obilježava se u znak sjećanja na studentske proteste koji su održani u Pragu 17. novembra 1939. godine, kada su studenti protestvovali protiv nacističke okupacije, te su streljani bez prethodnog suđenja.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH. Lokalni timovi su odjeljenja ASuBiH-a koji realizuju aktivnosti koje organizacija provodi u cijeloj BiH, ali realizuju i svoje samostalne aktivnosti.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime