spot_img
spot_img

Брчко: Анелу Салиховићу за напад и пријетње полицајцима четири и по мјесеца затвора

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ окончало је поступак по оптужници против Анела Салиховића (27) оптуженог да је прошлог мјесеца у Брчком извршио напад на службенике Полиције Брчко дистрикта на интервенцији и упутио им пријетње по живот. 

Због опасности да би могао учинити кривично дјело којим пријети Салиховић је одмах притворен, а након интезивно спроведене истраге, убрзо је оптужен и осуђен на јединствену казну затвора у трајању од четири мјесеца и 15 дана. За кривично дјело напад на службено лице у обављању послова сигурности њему је претходно утврђена затворска казна од четири мјесеца, док му је истовремено за кривично дјело угрожавање сигурности утврђена казна затвора у трајању од једног мјесеца и 15 дана.

Тужилаштво Дистрикта процесуирало је Салиховића, јер је 17. августа у Грбавици код Брчког при полицијској интервенцији због нарушавања јавног реда и мира физички напао једног полицијског службеника. Салиховић је том приликом пружајући активан отпор лишавању слободе службенику С.К нанио тјелесне повреде, а пошто је савладан уз помоћ полицијског службеника Н.М., обојици им је пријетио да ће их убити по изласку на слободу. Салиховић је претходно пријављен од грађана да на магистралном путу у Грбавици заустављањем возила и налијетањем на њих нарушава јавни ред и сигурност саобраћаја.

За мање од мјесец дана интензивне истраге, у оквиру које је убрзо прикупило доказе неопходне за доношење тужилачке одлуке, Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужницу против Салиховића. По подизању и потврђивању оптужнице Тужилаштво је с оптуженим закључило споразум о признању кривице одмјеривши казну у складу са судском казненом политиком за ову врсту кривичних дјела. Предлагањем споразума, којег је Основни суд Дистрикта потом прихватио, цјелокупан кривични поступак правоснажно је окончан кажњавањем починиоца у року од мјесец дана од дана извршења кривичног дјела.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img