spot_img
spot_img

Брчко: “Ал Капонеу” повећана казна

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након поступка по оптужници Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, Љубиша Ђекић (38) из Дервенте правоснажно је осуђен на годину дана затвора за крађу аутомобила од бившег послодавца у Брчком.

Њега је на затворску казну осудио Апелациони суд у том граду, пошто му је по жалби Тужилаштва повећао казну са шест мјесеци, коју му је био изрекао Основни суд Дистрикта, саопћено је из Тужилаштва Брчког.

Љубиша Ђекић, звани Ал Капоне, правоснажно је осуђен, јер у ноћи између 8. и 9. марта 2017. године провалио у просторије аутопраонице Д- Лазаревић у Брчком, у којој је накратко био запослен.

Он је подесним предметом и физичком снагом отворио прозор на бочној страни објекта, ушао унутра и најприје узео затечени новац те погонске кључеве од пет возила паркираних испред аутопраонице. Затим је упалио пежо 207, вриједан око 8.000 марака, и одвезао се у правцу Дервенте.

Тужилаштво Дистрикта оптужило је Ђекића за кривично дјело Тешка крађа, а пошто је признао кривицу, Основни суд га је у мају ове године осудио на шест мјесеци затвора. Поступајући по жалби Тужилаштва због неодговарајуће одлуке о казни, Апелациони суд Дистрикта недавно је преиначио ову пресуду повећавши казну осуђеном на годину дана затвора, стоји у саопштењу.

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img