spot_img
spot_img

Брчко: 72.780 грађана са правом гласа

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједница Изборне комисије Брчко дистрикта Андреа Мркоњић изјавила је данас да са правом гласа, према изводима из коначног бирачког списка Централне изборне комисије, у Брчко дистрикту има 72.780 регистрованих бирача.

Она је навела да је 29.311 бирача регистровано са држављанством Републике Српске док је 43.469 гласача који имају држављанство Федерације БиХ.

Према ријечима предсједнице Изборне комисије сви они грађани који су након закључивања коначног бирачког списка регулисали своје држављанство, моћи ће своје грађанско право остварити гласањем на непотврђеним гласачким листићима, на бирачком мјесту у згради Гимназије, уколико бирачком одбору доставе потврду да се не налазе на коначном бирачком списку.

Из Изборне комисије су нагласили да је у току обука чланова бирачких одбора који ће бити распоређени на 141 гласачко мјесто у Брчко дистрикту.

Мркоњић је истакла да изборна кампања у Брчко дистрикту тече уредно и да до сада Изборна комисија није запримила ни један приговор о евентуалним неправилностима.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img