spot_img
spot_img

Брчко: 500.000 КМ за програм самозапошљавања

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта БиХ на данашњој сједници усвојила је Приједлог одлуке о усвајању програма самозапошљавања на подручју Брчко дистрикта БиХ у 2021. години – трансфер Заводу за запошљавање Брчко дистрикта БиХ.

Шефица Пододјељења за привредни развој, спорт и културу Владе Брчко дистрикта БиХ Амра Абаџић упутила је позив свим младима са подручја Дистрикта који имају пословне идеје да се јаве на позив који ће ускоро расписати Завод за запошљавање Брчко дистрикта БиХ.

„Сврха Програма је допринос привредном развоју Брчко дистрикта БиХ кроз стварање услова за самозапошљавање и подизање предузетничког духа на подручју Брчко дистрикта БиХ који ће се реализовати путем Завода за запошљавање Брчко дистрикта БиХ и укупан износ средстава за реализацију је 500.000,00 КМ. Могу аплицирати сва незапослена лица која су пријављена на активну евиденцију незапослених у Заводу за запошљавање с тим да је 450.000 КМ издвојено за таква лица, а 50.000 КМ за лица која су већ покренула бизнис до момента расписивања јавног позива. За покренути бизнис, максимални износ за лица која су покренула бизнис је 10.000 КМ, а за почетнике 15.000 КМ“, казала је Абаџић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img