spot_img
spot_img

Брчко: 2 милиона марака за привреду, спорт и културу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта БиХ данас је окончала 20. редовну сједницу на којој је усвојила Приједлог одлуке о одобравању програма утрошка средстава донација Одјељења за привредни развој, спорт и културу за 2021. годину.

Шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Владе Брчко дистрикта БиХ Перо Гудељевић казао је да је за те намјене предвиђено нешто мање од 2 милиона конвертибилних марака.

„За област спорта издвојено је нешто мање од 1.300.000 КМ, за област културе 600.000 КМ и туризма 100.000 КМ. Након што одлука буде потписана биће објављен јавни позив свим заинтересованим корисницима ових средстава тако да ће они бити у прилици да пишу пројекте и програме као што је то предвидио Закон о буџету Брчко дистрикта БиХ и како је то предвиђено Правилником о расподјели средстава за ове намјене. Надамо се да ћемо сви заједно, и Одјељење и будући корисници, успјешно проћи ову прву степеницу јер ово је први пут да се ова врста средстава додјељује на начин гдје ће се писати пројекти и програми”, казао је Гудељевић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img