Brčko: 2 miliona maraka za privredu, sport i kulturu

Vlada Brčko distrikta BiH danas je okončala 20. redovnu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava donacija Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu za 2021. godinu.

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH Pero Gudeljević kazao je da je za te namjene predviđeno nešto manje od 2 miliona konvertibilnih maraka.

„Za oblast sporta izdvojeno je nešto manje od 1.300.000 KM, za oblast kulture 600.000 KM i turizma 100.000 KM. Nakon što odluka bude potpisana biće objavljen javni poziv svim zainteresovanim korisnicima ovih sredstava tako da će oni biti u prilici da pišu projekte i programe kao što je to predvidio Zakon o budžetu Brčko distrikta BiH i kako je to predviđeno Pravilnikom o raspodjeli sredstava za ove namjene. Nadamo se da ćemo svi zajedno, i Odjeljenje i budući korisnici, uspješno proći ovu prvu stepenicu jer ovo je prvi put da se ova vrsta sredstava dodjeljuje na način gdje će se pisati projekti i programi”, kazao je Gudeljević.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime