spot_img
spot_img

Брчко: 16 година затвора за убиство оца

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ доказало је кривицу Далибора Јовичевића (35)*, оптуженог да је у фебруару прошле године у мјесту Брезово Поље – Ново Насеље лишио живота његовог оца. Након одржаног суђења пред Основним судом Дистрикта, Јовичевићу је за кривично дјело убиства, извршено на окрутан и подмукао начин, изречена казна затвора у трајању од шеснаест година.

Тужилаштво Дистрикта оптужило је Далибора Јовичевића да је између 11. и 12. фебруара прошле године у мјесту Брезово Поље – Ново Насеље на свиреп начин лишио живота његовог оца Славка Јовичевића. Он је оптужен да је у вријеме док се у кући налазио сам са њим, тврдим предметом – аутоматском пушком оцу задао више удараца у предјелу главе усљед чега је наступила тренутна и насилна смрт жртве. На суђењу пред Основним судом њему је доказано кривично дјело Убиство (из члана 163 став 2 тачка 1) Кривичног закона Брчко дистрикта) за које је неправоснажно осуђен на казну затвора од шеснаест година. Истовремено, ослобођен је од оптужбе да је починио кривично дјело недозвољеног држања оружја или експлозивних материја, а једнако као и Тужилаштво пресуду у цијелости може побијати жалбом.

Оптужени Јовичевић био је у бјекству више од двије седмице, због чега су за њим биле расписане потрага и међународна потјерница. Слободе је лишен на подручју Сарајева пошто се јавио медицинској служби због повреде усљед пада у кориту ријеке Миљацке, након чега је по приједлогу Тужилаштва одмах притворен.

Подсјетимо, пред правосуђем у Брчком истовремено се процесуира више случајева најтежих крвних деликата, који су се у претходне двије године у врло кратком временском размаку десили на овом подручју.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img