Brčansko klizalište posjetilo 11.000 ljudi

Četvrta sezona klizanja na stadionu malih sportova “Blatuša” počela je sredinom decembra 2016. godine, a završena je 1. marta 2017. godine. Za dva i po mjeseca, klizalište je posjetilo 11.000 ljudi iz Brčkog, susjednih opština, ali i drugih država. To nam je potvrdio Nikola Simikić, pomoćnik direktora za opšte i administrativne poslove JP “Komunalno Brčko”.

Iako su mnoge posjete bile organizovane kroz škole i nevladine organizacije, animatori Komunalnog ipak su najviše pažnje posvetili početnicima. Simikić kaže da je velikoj posjećenosti doprinijela i duplo smanjena cijena, koja je ove godine za jedan sat klizanja iznosila jednu konvertibilnu marku. Profesionalna oprema svakako je jedan od razloga što ove sezone nije zabilježena niti jedna povreda.

- Reklama -

Osim škole klizanja, ideja Komunalnog je bila osnivanje hokejaškog kluba, no za ovu svrhu,  klizalište bi moralo biti veće, a znamo da je hokejaška liga u BiH još uvijek mrtvo slovo na papiru.

Napomenimo i to da su se među brojnim posjetiocima ove sezone na našem klizalištu mogli sresti mališani od dvije do sedamdeset godina. Klizalište je koštalo 30.000 maraka, ali kako Simikić kaže, ono nije osmišljeno da bi Komunalno zaradilo, već ispunilo obvezu društveno korisnog rada.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime