Brčansko klizalište posjetilo 10.000 ljudi

Četvrta klizališna sezona na stadionu malih sportova na Blatuši otvorena je 20. decembra 2016. godine. Od tada do danas, brčansko klizalište posjetilo je 10.000 klizača.

Zainteresovanost za ovu atraktivnu zimsku aktivnost i razonodu prevazilazi lokalne okvire, te su tako česte posjete ljubitelja klizanja iz Orašja, Gunje i drugih okolnih mjesta.

- Reklama -

Osim najmlađih klizača, koji su najbrojniji posjetioci, vrlo česta slika sa ledene ploče je i klizanje cijele porodice.

U dosadašnjem toku sezone, klizalište su organizovano posjetili i učenici Sedme osnovne škole iz Gornjeg Rahića, a sada kada je počelo drugo polugodište, očekuje se i organizovan dolazak učenika iz drugih škola sa teritorije Distrikta, kažu u JP Komunalno Brčko.

Radno vrijeme klizališta je od 09:00 – 22:00 h svakog dana, klizanje je besplatno u periodu od 09:00 – 10:00 h, zadnja prodaja ulaznica je u 21:00 h, a cijene ulaznica su 1,00 KM radnim danima i 2,00 KM vikendom.

Klizalište je dimenzija 30 x 15 m. Na klizalištu je i animator koji pomaže klizačima da nauče prve korake. Dobra vijest je i da na klizalištu za sada nije bilo povreda.

Broj posjeta ove godine daleko je veći nego prošle godine u isto vrijeme, a tome je doprinijela i povoljnija cijena ulaznica, dodaju iz JP Komunalno.

Klizalište bi po planu trebalo da radi do kraja februara, te se Brčaci i građani susjednih opština i drugih gradova pozivaju da iskoriste preostalih 25 dana i posjete brčansko klizalište.

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime