Брчански Синдикат тражи половину просјечне плате као једнократну новчану помоћ - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчански Синдикат тражи половину просјечне плате као једнократну новчану помоћ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након данас одржане сједнице Предсједништва Синдикат Брчко дистрикта БиХ изнио је нови захтјев према властима Брчко дистрикта којим се тражи половина просјечне плате из прошле године у Брчко дистрикту за упосленике јавне управе са средњом и нижом стручном спремом.

Предсједник Синдиката Брчко дистрикта БиХ Игор Бабић за Радио Брчко навео је да је Предсједништво Синдиката данас засиједало поводом конкретног приједлога предсједника Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синише Милића да се онима који штрајкују у јавној управи, а имају средњу и нижу стручну спрему помогне са једнократном новчаном помоћи од 300 КМ. Он је навео да Синдикат сматра да је та помоћ недовољна и затражио помоћ од половине просјечне плате из прошле године у Брчко дистрикту за успосленике са средњом и нижом стручном спремом.

„Ми смо данас на сједници Предсједништва Синдиката разматрали ту неформалну понуду јер она још увијек није дошла као званична понуда испред Владе Брчко дистрикта. Радници са средњом стручном спремом у Синдикату Брчко дистрикта Босне и Херцеговине су става да та понуда у узносу од 300 КМ једнократне новчане помоћи је недовољна и изнијели смо један опет нови захтјев, нови приједлог јер ово је класично преговарање, да то буде износ новчане помоћи од 50 посто просјечне плате која је исплаћена у Брчко дистрикту за 2022. годину“, прецизирао је Бабић. Он је даље казао да ће овај приједлог бити званично упућен и према Влади Брчко дистрикта и да се нада прихватљивом рјешењу за обје стране.

„Коначно је помјерена нека та тачка у преговарању јер до сад није било неког помака од онога што су они нудили, пет посто сада и пет посто од почетка идуће године у дијелу повећања плата. Ово је сад неки нови моменат и ми се надамо да се коначно промијенио тај тврди став Владе Брчко дистрикта у преговарању са Синдикатом“, рекао је Бабић.

Он је додао да је Синдикат обавио разговоре са свим синдикалним организацијама у Брчко дистрикту који су у штрајку, као и са онима који планирају да подрже и уђу у овај штрајк. Бабић је казао да ово и јесте њихов приједлог с тим да се покуша од почетка нове године, односно до почетка нове године, платни разред за средњу и нижу стручну спрему подигнути на један одређени ниво кроз плату.

„Ми смо у протеклом периоду имали више неформалних разговора са градоначелником и предсједником Скупштине Брчко дистрикта тако да неки званични став њиховог преговорачког тима и нас очекујемо у понедјељак. Наше синдикалне организације настављају и даље штрајк све до краја преговора“, још је казао Бабић.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img