spot_img
spot_img

Брчански Синдикат није задовољан досадашњим разговорима са челницима власти Дистрикта

spot_img
spot_img

Током минулих мјесец дана брчански Синдикат је организовао низ протеста које су подржали синдикални одбори при јавним институцијама и предузећима Дистрикта гдје је указано на проблеме и незадовољство више стотина радника.

„Јасно је да ћемо на састанку са градоначелником, којег очекујемо идуће седмице, поновити исказано незадовољство радника прије свега неусклађивањем висине плата са галопирајућом инфлацијом током прошле и ове године. У том смислу нисмо задовољни, за сада незваничним приједлогом, да плате буду повећане од осам до десет посто, уз исплату путних трошкова. Сматрамо то недовољним и стога ћемо наставити разговоре, уз организовање велике протестне првомајске шетње“, рекао је предсједник брчанског Синдиката Игор Бабић.

Посебни напори, свјесни су у Синдикату Брчко дистрикта БиХ, морају се уложити како би се помогло упосленицима у такозваном реалном сектору.

“Ту је ситуација готово алармантна јер сами радници због притисака послодаваца не смију се синдикално организовати како би указали на лоше услове рада, те више него ниске плате. И стога је управо наш задатак њима пружити максималну подршку“, закључио је Бабић.

Из Синдиката позивају све незадовољне раднике у Дистрикту, да се придруже великој протестној шетњи улицама Брчког, која је планирана за празник рада односно 1. маја.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img