Brčanski SDS proslavio Petrovdan

Lomljenjem slavskog kolača, Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Brčko danas je obilježio svoju krsnu slavu, Svete apostole Petra i Pavla – Petrovdan.

Obilježavanje Petrovdana započelo je liturgijom u Sabornom Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Srpskoj Varoši, nakon čega je položeno cvijeće i zapaljene svijeće kod Spomenika srpskim braniocima Brčkog.

“Danas je ujedno i rođendan SDS, 29 godina od osnivanja stranke. To je najstarija stranka kod Srba na ovim prostorima. Čini mi se da ovo vrijeme zahtijeva da se SDS direktnije angažuje u politici  i da je u ovom trenutku ona potrebna Republici Srpskoj”, istakao je danas Mladen Bosić, predsjednik SDS-a u Brčkom.

Bosić smatra da su politička previranja u SDS završena i da nastaje novo vrijeme političke aktivnosti SDS.

Prema njegovim riječima stranka u Brčkom je završila izborni ciklus.

“SDS je jedna je od dvije srpske stranke koje se nalaze u opoziciji u Brčkom. Mislim da treba napraviti ravnotežu jer je ovdje specifična situacija sa stanovišta da neki drugi narodi imaju objedinjeno političko tijelo. Čini mi se da to ima političke posledice – na način da su srpski predstavnici manje snage u Skupštini i vlasti nego što bi to trebali biti”, istakao je Bosić.

Nakon lomljenja slavskog kolača i slavskog obreda, prota Slavko Maksimović je u prigodnoj besjedi u ime stradalih i u ime svih mučenika i ovom prilikom pozvao na jedinstvo srpskog roda istakavši da se Crkva ne svrstava ni na jednu strane nego samo na stranu ljubavi prema Bogu i svome rodu i međusobnu ljubav među ljudima.

Lomljenje slavskog kolača sa rukovodstvom SDS i slavski obred obavili su sveštenici Srpske pravoslavne crkve u Brčkom, a slavskom ručku je prisustvovao veliki broj članova, simpatizera i gostiju.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime