Brčanski privrednici podržali mjere Vlade

Ugledni brčanski privrednik i član Upravnog odbora Privredne komore Brčko distrikta BiH Jelenko Ilić veoma pozitivno je ocijenio mjere Vlade Brčko distrikta BiH za pomoć privredi i privrednicima.

„Veoma je pozitivno što je naša Vlada donijela ovaj prvi set podsticajnih mjera privredi Brččkog. Namjerno ističem prvi set, jer je neminovno donošenje još nekoliko mjera za spašavanje privrede, radnih mjesta i ja sa sigurnošću mogu da tvrdim da će posljedice krize izazvane epidemijom korona virusa, biti veoma ozbiljne. Nadalje, veoma je važno da Vlada u budućem praćenju stanja u privredi i donošenju odgovarajućih mjera, mora itekako voditi računa o realnom sektoru, koji i najviše puni budžet. Tim sredstvima koje je Vlada opredjelila za pomoć, se u stvari, pomaže privreda odnosno, ta sredstva se u određenom smislu, vraćaju privredi“, istakao je gospodin Ilić.

On je podsjetio da će se i u ovoj, kao uostalom u svakoj kriznoj situaciji, pojaviti razni mešetari koji će željeti da profitiraju.

„Baš zbog toga što mi na ovim prostorima imamo iskustva sa krizama, podjsećam da protiv onih koji bi ovu situaciju željeli da iskoriste da na nelegalan način doću do zarade, nadležni državni organi moraju takve pojave spriječiti po svaku cijenu“ rekao je Ilić.

On je na kraju u ime privrednika zahvalio Vladi Brčko distrikta BiH na ogromnom trudu koji ulažu kako bi se na najmanju mjeru sveli negativni uticaju epidemije, te zaštitili građane od pošasti zvane COVID-19.

„Očekivano je da najveći teret u borbi protiv epidemije i svega onoga što ona nosi sa sobom, podnose gradonačelnik Milić i Krizni štab. Osim iskrenih pohvala za angažman, ja im poručujem da pod teretom borbe protiv epidemije ne smiju napraviti greške u raspodjeli pomoći privrednicima, jer čini mi se da pomoć, u skladu sa kriterijumima, ne smije zaobići preduzeća koja pune budžet. Oni će, u to sam ubjeđen, ovu pomoć, višestruko vratiti“ zaključio je Jelenko Ilić.

Inače, Vlada Brčko distrikt BiH juče je na vanrednoj sjedinci usvojila paket pomoći privrednicima, koji je javnosti saopštio gradonačelnik Siniša Milić. Pomoć koju će privrednici dobiti iznosi oko 6 miliona maraka.

 

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime