spot_img
spot_img

Брчански одбојкаш у најужем избору за спортисту године

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У организацији “Независних новина” и Радио-телевизије БиХ, 12. Децембра у Сарајеву ће се одржати манифестација додјеле признања најуспјешнијим спортистима у Босни и Херцеговини.

Своје мјесто међу елитним спортским именима, на општу радост у Брчком, одабиром стручног жирија, нашао је и одбојкаш брчанске Младости, Тихомир Гајић!

У мушкој конкуренцији за избор спортисте године у Босни и Херцеговини, раме уз раме са Амелом Туком и Бењамином Бурићем, стајаће и члан вишеструког првака Босне и Херцеговине, репрезентативац државе, изванредни одбојкаш Младости, Тихомир Гајић из Брчко дистрикта са којим је разговарао Sportal.ba.

“Ово је моја прва номинација за спортисту године у Босну и Херцеговини, што се тиче индивидуалних награда ове године сам добио награду за најбољег спортисту дворанских спортова у Брчком. Велика ми је част и задовољство прије свега што сам се нашао на широј листи, међу 23 кандидата. Захвалан сам што сам могао стати раме уз раме са таквим спортским величинама. 12. децембра, на велику радост, одлазим у Сарајево као члан најужег избора да на најбољи могући начин представим себе, свој град и свој клуб”, рекао је Тихомир Гајић.

У прилог историјском успјеху, говори и чињеница да је Гајић први спортиста из Брчко дистрикта који је ушао у најужи избор за одабир спортисте године у БиХ. Настала ситуација уз све награде и похвале са собом носи и додатне обавезе и одговорности.

“Ова номинација представља и додатни мотив, осјећам да у минулом периоду у великој мјери дјелује на мене, што се одражава на моју посвећеност током тренинга и мечева. Много ми ласка ово признање и сваким даном постајем свјеснији гдје се налазим и да није мала ствар бити међу тројицом одабраних спортиста у држави”, додаје Гајић

“Одбојка је колективни спорт, спорт у којем здрав колектив и позитивна средина, увијек изњедре и истакнутог појединца. Желим да се захвалим свом клубу што су ове године мене одабрали да представљам наш клуб на овој манифестацији. Одлика тимског спорта није само у игри појединца већ у игри комплетног тима, тако да могу да кажем да је ова номинација велика награда и за наш тим”, објашњава брчански одбојкаш.

Брчко дистрикт ће имати додатне представнике на предстојећој церемонији у Сарајеву. Одбојкашки клуб Младост нашао се међу кандидатима који ће се борити за престижну награду најбољег спортског колектива у БиХ, док је млади одбојкаш тима из Брчког, Ниша Танић нашао своје мјесто међу спортистима који су завриједили номинацију у конкуренцији одабира најбољег младог, перспективног спортисте.

“Желим да истакнем и свог саиграча, младог Нишу Танића, који је тек прије неколико дана напунио 18 година и већ сада се сврстава међу највеће просперитете домаћег спорта, те ће заједно са мном на најбољи могући начин представљати и наш клуб”, додаје Тихомир Гајић.

Специфичност награде за најбољег спортисту огледа се и у прилици да ласкаво признање, према одабиру публике, имају прилику додијелити и читаоци “Независних новина”. Своје мјесто међу одабраним нашла и нашироко позната Азра Дедић, првакиња Европе у џуду, дјевојка која упркос свему савладава све препреке које јој живот пружа и доказује се као представник свемогућих остварења.

“Много ми је драго због резултата које је Азра остварила. Поред званичне манифестације такође ће бити уручена и награда према избору читалаца у којој се налази 14 кандидата. Овом приликом желим да позовем све гласаче да својим гласом подрже Азру Дедић која је у ствари суштински, морални побједник и прави показатељ истинске борбе, тако да она апсолутно заслужује то признање и ја се искрено надам да ће,12. Децембра оно и завршити у њеним рукама”, закјључио је Тихомир Гајић, потврдивши да се осим великог спортисте у његовом лику и дијелу огледа и људска величина вриједна сваке похвале.

Тихомиру желимо много среће у Сарајеву и мноштво успјеха у наредом периоду!

 

 

 

 

 

(sportal.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img