spot_img
spot_img

Брчански Мерхамет подијелио курбане социјално најугроженијим становницима

spot_img
spot_img
spot_img

Удружење грађана Бошњака “Мерхамет” Брчко дистрикта БиХ поводом Курбан бајрама подијелио је 1.250 бајрамских курбана социјално најугроженијим становницима.

Ово је традиционална активност коју брчански Мерхамет организује сваке године за све грађане Дистрикта без обзира на њихову вјерску или националну припадност.

”Ово није довољан број колике су потребе, али они који нису добили курбан ове године настојат ћемо да добију идуће године. Ова акција је протекла без проблема и овом приликом се захваљујем људима добре воље који су својим уплатама од 350 КМ помогли да се и ове године обави традиционала подјела курбанског меса од стране мерхамета Брчко”, истакао је предсједник брчанског Мерхамета Сувад Алагић.

лако је хуманитарна ситуација у Брчко дистрикту све неповољнија, у Мерхамету чине све да колико је то могуће помогну бар оне најсиромашније суграђане. Ове године, пошиљка подијељеног курбанског меса вриједна је око 42.000 КМ.

”Прошле године вриједност једног курбана износила је 280 КМ а ове године 350КМ. Номинално смо на нивоу протекле године и то је рекордан број курбана који ми дијелимо унатраг десетак година, тако да очекујемо да ће се ова активност наставити даље”, нагласио је Алагић.

Брчански Мерхамет и даље наставља са својим активностима а на јесен планира једну скромну пошиљку пакета са хуманитарним робама и кућним потрепштинама.

 

 

 

(brcko.tv)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img