spot_img

Брчански “Мерхамет” извршио подјелу више од 500 хуманитарних пакета најугроженијим становницима

Published:

Хуманитарно удружење грађана Бошњака “Мерхамет” извршило је данас хуманитарну подјелу пакета у виду кућних потрепштина и хигијенских средстава за грађане у стању социјалне потребе.

“Укупна вриједност данашњих пакета износи 20 хиљада КМ у малопродаји, а преко 500 пакета путем двадесет повјереника из брчанских мјесних заједница подијелит ће се социјално угроженим грађанима”, рекао је Сувад Алагић предсједник хуманитарног удружење грађана Бошњака “Мерхамет”.

За разлику од прошле године када због техничких разлога Брчански “Мерхамет” није био у могућности обезбиједити хуманитарну подјелу кућних потрепштина и хигијенских средстава, ове године, уз помоћ градоначелника и осталих донатора успјешно је одржана овогодишња подјела, додају из овог удружења.

“Појединачна вриједност пакета износи око 40 КМ, а један пакет садржи уље, брашно, шећер, тјестенину, рижу и хигијенска средства”, појаснио је Алагић и додао још да ће се подјела од ове године вршити и у мјесним заједницама Рашљани и Прутаче.

У току ове године, према ријечима Алагића укупна вриједност подијељених хуманитарних пакета укључујући и курбане износи око 80 хиљада КМ, те када су у питању наредне активности истиче да ће направити нови захтјев Владином Одјељењу за стручне и административне послове како би добили текућа средства за редован рад.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img