spot_img

Брчански Дом културе премален за “Недозване”

Published:

- Advertisement -

У четвртак је, пред препуном салом Дома културе у Брчком, одиграна бх. премијера представе Недозвани, у извођењу НАСТеатра из Горњег Милановца. 

Глумачки ансамбл предвођен талентованим Иваном Перковићем награђен је громогласним аплаузом брчанске публике која је још једном показала да град Брчко заиста има позоришну публику и да је оваквих догађаја потребно све више.

Број мјеста нажалост није био довољан, те се представа гледала и са додатних мјеста, а неки су премијеру одгледали и из техничке собе. Премијери представе је присуствовало преко 500 грађана Брчког.

Ово је осма представа у организацији младог брчанског удружења “Стенд-Ап БХ” чији предсједник Александар Пантелић није крио задовољство посјетом и реакцијом публике.

“Веома смо поносни на пројекат “Позориште које вам недостаје”. Мислим да је пуна сала публике, која је са усхићењем пратила радњу представе, као и осмјеси на њиховим лицима, показатељ да смо остварили још један у низу успјеха. Ово је један велики искорак брчанске културне сцене када је позориште у питању. Представа Недозвани је трећа по реду представа коју организујемо у сарадњи са НАСТеатром. Значајно је градити оваква партнерства, што ми радимо у континуитету и на тај начин покушавамо да сагласно обезбиједимо гостовања на брчанској сцени – каже Пантелић, истичући да је сарадња са другим театрима у плану.

Пантелић истиче да удружење “Стенд-Ап БХ” свакако има жељу да и у будућности настави са овим пројектом, да омогући нашим суграђанима да уживају у врхунским поставкама театара из региона.

Циљ је за почетак створити квалитетну позоришну публику, створити навике и жељу за позориштем, а са таквом публиком, сигурни смо, доћи ће и разумијевање оних који су за културу задужени. Радимо и на подизању квалитета. Не знамо када је посљедњи пут једна представа овог калибра своју бх. премијеру имала у Брчком. Показали смо, вјерујемо, да наш град може бити регионални културни центар – закључио је Пантелић.

Идеја пројекта „Позориште које вам недостаје“ је проста – стални позоришни репертоар у Брчком. Желимо културу у нашим животима и вјерујем да је рад удужења “Стенд-Ап БХ” јасно показао да то желе и грађани Брчког. Узевши у обзир да је прије рата у Брчком успјешно радило аматерско позориште, јасно је да је град спреман за тако нешто и у будућности. То позориште имало је чак и иницијативу за професионализацијом, и свакако да и о томе треба размислити у будућности. За сада, хајде да омогућимо Брчанкама и Брчацима да уживају у културним дешавањима барем једном мјесечно, да учинимо наш град градом позоришта, градом културе – истакао је Цвијан Пајкановић, координатор пројекта “Позориште које вам недостаје”.

Чланови удружења Станд-Уп БХ су по завршетку представе уручили захвалнице НАСТеатру за сарадњу на пројекту.

Подсјетимо, представа “Недозвани” је своју бх. премијеру извела у Брчком, а сала Дома културе није могла да прими сву публику. Из удружења Станд-Уп БХ су најавили репризу представе идуће године.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img