spot_img
spot_img

Brčanski BORS parastosom podsjetio na stradanje vojnika i civila u Bijeloj

spot_img
spot_img

U okviru svojih redovnih aktivnosti na obilježavanju pogibije pripadnika Vojske Republike Srpske, brčanski BORS je danas parastosom odao počast poginulim borcima i civilnim žrtvama u proteklom ratu, a živote su izgubili na području Bijele.

„Na današnji dan prije 31 godinu desio se napad naših komšija u saradnji sa HVO-om, gdje su naši sunarodnjaci ubijeni. Oni koji su ostali bili su zarobljeni, pa poslije razmijenjeni. U Bijeloj su tada bile 183 kuće i mi koji smo živjeli u njima, uspjeli smo tog dana stići do Cerika, na slobodnu teritoriju, odnosno područje koje je tada kontrolisala Vojska Republike Srpske“, rekao je podpredsjednik brčanskog BORSA Zoran Blažanović.

Blažanović je dodao da su svi oni koji poštuju najveću žrtvu, dati život za Republiku Srpsku, dužni se prisjećati poginulih mještana Bijele.

Pomenu je prisustvovao i predsjednik BORS-a Opštine Šamac Radovan Zoranović koji je naglasio da kultura sjećanja mora još više biti izražena.

“Kultura sjećanja je nama bolna tačka. Brzo zaboravljamo sve što je bilo i upravo ovo je važno da se naši saborci nikada ne zaborave, jer ako ih zaboravimo, ubićemo ih po drugi put mi sami time što smo ih zaboravili”, rekao je Zoranović.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img