spot_img
spot_img

Брчанске одбојкашице се вакцинисале

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скоро све првотимке ЖОК „Бимал-Јединство“ Брчко данас су се у Омладинском центру у Брчком вакцинисале против COVID-19 и показале примјер одговорности која ће им уједно омогућити и да као шампионке БиХ узму учешће и на такмичењу Европске одбојкашке конфедерације Лиге шампиона.

Шефица Пододјељења за јавно здравство Владе Брчко дистрикта БиХ Анђа Николић казала је да се нада да ће се дјевојке са такмичења вратити са добрим резултатима.

„Нашим одбојкашицама изашли смо у сусрет како би имали доказ о вакцинацији приликом путовања на такмичење. Сви су се заједнички одлучили да учинимо ово дјевојкама и надам се да ће нас оне обрадовати добрим резултатима као и наше дјевојке које су тренутно са репрезентацијом“, нагласила је Николић.

Директор ЖОК „Бимал-Јединство“ Брчко Саша Грекуловић казао је да морамо сви бити одговорни и да су тај примјер одговорности данас показале и одбојкашице.

„Као и сви грађани Дистрикта тако и наше одбојкашице желе да буду одговорне и пријавиле су се за вакцинацију. Данас са нама нису све дјевојке јер је један дио са репрезентацијом. Вакцинација ће нам, такође, омогућити да без проблема одемо и на европско такмичење. Хвала Одјељењу за здравство и остале услуге у Влади Дистрикта као и Црвеном крсту/крижу Брчко дистрикта БиХ што су нам изашли у сусрет“, изјавио је Грекуловић.

Шефица Пододјељења за јавно здравство казала да је до сада у Дистрикту прву и другу дозу вакцине против COVID-19 примило 6.550 грађана док је само прву дозу примило 10.869.

„Како бисмо убрзали процес вакцинације организовали смо и викендом вакцинацију без најаве и морам признати да смо задовољни и да је овог и претходног викенда био приличан број људи који су се одазвали. Наглашавам да ниједна вакцинација не штити

100%, али будите сигурни да уколико добијете COVID клиничка слика биће знатно блажа. Сви најављују четврти талас и ако се и он појави у окружењу неминовно је да ћемо и ми бити захваћени, што не би било добро ни за пацијенте ни за здравствени систем. Зато позивам грађане да се у што масовнијем броју одазову на вакцинацију“, казала је Николић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img