Brčanske Amazonke iz Hadžića kući pjevajući

Seriji sjajnih igara i pobjeda kojima “Amazonke” iz vikenda u vikend raduju vjerne navijače, čini se da nema kraja.

Opet su nas izvrsne brčanske rukometašice obradovale sjajnom igrom i pobjedom koju su ostvarile na gostovanju u Hadžićima protiv istoimene ekipe rezultatom 28 : 27.

  Odmah na startu utakmice, ekipa Saše Radovanovića pokazala je da je u Hadžiće došle sa veoma ozbijnom namjerom da se na Savu vrati sa tri boda. U 5. minutu vodile su sa 3:1. Do 18. minuta vođena je izjednačena borba. Kod rezultata 9:8 za Jedinstvo, naše rukometašice su preko najefikasnije i najbolje igračice Sanje Katić, potpomognute Marijanom Sorak i Jelenom Lukić u 21, minutu došle došle do najvećeg vođstva u prvom poluvremenu 13: 8. Uslijedilo je opuštanje što je domaćin iskoristio i od 24. minuta do kraja prvog poluvremena smanji rezultat na podnošljivih 13:14 za ambiciozne gošće.

  Pauzu od 10 minuta na poluvremenu Saša Radovanović je dolično iskoristio i ukazao svojim rukometašicama na opasnost od opuštanja. One su to veoma ozbiljno shvatile i odmah od prvog sudijinog zvižduka u drugom poluvremenu, krenule sa ozbiljnom i efikasnom igrom. Već u 35. minutu bilo je 17:13. Bio je to rezultat koji je već tada ukazivao da će “brčanske Amazonke” otići „kući pjevajući“ sa sva tri boda.

  Do kraja utakmice rukometašice Jedinstva u potpunosti su kontrolisale rezultat. Malo opuštanje gošći iz Brčkog u posljednja tri minuta kod vođstva 28 : 25, domaće rukometašice su iskoristile i rezultat učinile prihvatljivim i naizgled neizvjesnim samnjivši rezultat na 27:28.

  U ekipi Jedinstva ponovo su blistale golman Dunja Brankovan koja je imala 14 odbrana i 3 sedmerca, te Sorak i Katić sa po 8 golova. U domaćoj ekipi Imširević sa 7 i Lončar sa 6 golova bile su bolje od ostalih.

  U posljednjem, 22. Kolu rukometašice Jedinstva na svom parketu narednog vikenda dočekuju imenjakinje iz Tuzle.

  ŽRK „HADŽIĆI – D. GROUP“ – ŽRK „JEDINSTVO“ 27:28 (13:14)

Sala KSIRC „Hadžići“. Gledalaca: 100. Sudije: Jasmin Mulahasanović i Ivan Šarić. Sedmerci: Hadžići 5(2), Jedinstvo 4 (3). Isključenja: Hadžići 8 minuta i Jedinstvo 8 minuta.

ŽRK „HADŽIĆI – D. GROUP“: Selimović, Čajić, Šehić, Fejzić, Malanović 1, Čahtarević 5, Lončar 6, Knezović 6 (2), Mehremić, Hrgić, Delalić, Imširević 7, Halebić 2, Talarević.

ŽRK „JEDINSTVO“ :Sorak 8 (3), Rendić 2, Lukić 5, Erić, Petrović, Brankovan, Nedić, Pajić 1, Alikadić 4, Katić 8.

  (nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime