Брчанска Скупштина усвојила нови Закон о играма на срећу - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчанска Скупштина усвојила нови Закон о играма на срећу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Готово једногласно на данашњем засједању брчанске Скупштине заступници су усвојили нови Закон о играма на срећу у Дистрикту уз прихваћених 46 амандмана почев од оног најзначајнијег који одређује гдје све могу бити лоцирани апарати за клађење односно кладомати, преко тога на који начин ће се распоређивати, по овој основи, очекивани увећани порески приходи, до пролонгирања примјене закона, планираног за почетак ове на другу половину текуће године.

„Нови закон представља унапређење у овој области нарочито због укључивања и неких игара на срећу које до сада нису биле обухваћене законом, али и увођење више реда и контроле кад су у питању класичне игре на срећу“, рекао је предсједник Скупштине Синиша Милић.

На одредбе овог закона суздржана су била два заступника СББ-а, уз образложење да је закон морао бити још квалитетнији, те да се ишло на погодовање, како је рекао посланик Халих Љуца, „и другој страни“.

Против закона је гласао само независни заступних Абдулах Иљазовић уз тврдњу да “усвојеним одредбама закона могу бити најзадовољнији власници кладионица“.

При крају пријеподневног засједања заступници су дали подршку и Финансијском плану Радио-новинске и издавачке установе “Радио Брчко” за текућу годину.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img