spot_img
spot_img

Брчанска Скупштина пролонгирала примјену кључних одредби Закона о играма на срећу најдуже на двије године

spot_img
spot_img

Заступници брчанске Скупштине на данашњој сједници поред осталог усвојили су Закон о енергетској ефикасности, те размотрили измјене и допуне Закона о играма на срећу у Дистрикту.

“Након Закона о обновљивим изворима енергије који је недавно усвојен у Скупштини, данашњи Закон о енергетској ефикасности предуслов је за правно уређење ове области у Дистрикту. Њиме се прецизно регулише енергетска ефикасност у зградарству, потом кад је ријеч о сегменту јавне расвјете, такође област уштеде електричне енергије и њеног преноса те означавању такозваних енергетских производа”, рекао је у име ресорног одјељења брчанске Владе Предраг Љубојевић.

Поента измјена Закона о играма на срећу, што је данас такође усвојено, је да се примјена кључних његових одредби због техничких разлога пролонгира за период не дужи од двије године.

Осим наведеног, апсолвирајући комплетан Дневни ред данашње сједнице заступници су усвојили Одлуку о разријешењу дужности замјеника главног ревизора у Уреду за ревизију јавних служби и институција Дистрикта, а дата је сагласност на средњорочни План развоја завода за планирање, пројектовање и развој Дистрикта за период 2023-2025 година.

Без пуно анализе, заступници су једногласно подржали и сет одлука о јавним интересима, које претходе реализацији низа инфраструктурних пројеката у Дистрикту, те примили к знању приједлог “Антистагфасионог” плана, који је предочио заступник Народа и правде Дамир Булчевић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img