Brčanska odbojkaška nada želi na Evropsko prvenstvo

U sivilu svakodnevnih informacija, vijest o uspjehu mladog brčanskog odbojkaša Luke Stankovića koji je izabran u pionirsku selekciju reprezentacije Srbije, i sa kojom će pokušati da od 2. do 6. marta u Vrnjačkoj Banji izbori plasman na evropsko prvenstvo, svakako ohrabruje.

Posebno mlade iz našeg grada koji će uvidjeti da se radom i odricanjem može postići veliki uspjeh.

Na radost i zadovoljstvo njegovog kluba Jedinstvo, njegovih trenera, drugara iz ulice, razreda, škole. I naravno roditelja.

Na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije podsjeća se da se najbolji pioniri od 11. januara nalaze na pripremama u Obrenovcu gdje bruse formu. I prave taktiku kako bi spremno dočekali zonske kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo.

“Veliko stvar je priključak mladog Stankovića, jer mi moramo da vodimo računa o svakom našem igraču. Svakako smo mnogo dobili na kvalitetu sa njegovim dolaskom. Samo zajendoštvom možemo da ostvarimo cilj da osvojimo prvo mjesto na ovim kvalifikacijama i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo”, rekao je između ostalog trenet Strahinja Kozić.

Atmosferom koju karakteriše pravo drugarstvo i zdrav sportski rivalitet, oduševljen je Luka.

Dječački, uzbuđeno, govori kako je baš lijepo prihvaćen od drugara koji su se već nekoliko puta okupljali i stvarali dobru atmosferu.

“Ja sam se tek priključio ekipi na ovim pripremama. Dobro radimo, napredujemo I spremamo se za te kvalifikacije. Naša su očekivanja velika”,kaže mlađani Stanković.

Konkurenti srpskoj reprezentaciji u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo biće reprezentacije Bugarske, Rumunije, Grčke i Turske. Ukoliko se plasiraju na najvećoj odbojkaškoj smotri u Evropi naćiće se još jedan izdanak brčanske odbojkaške škole.

 

 

LJ.O.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime