spot_img
spot_img

Брчанска фирма на свјетском тржишту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Често чујемо флоскуле о потреби за инвестицијама у Брчко дистрикту, о покретању разних производних погона овога и онога, све чешће и о одласку младих и неперспективности овог града.

Зато вам данас доносимо другачију причу, причу о малој фирми у нашем граду за коју можда и не знате да постоји, а која послује широм свијета.

“Таленат побјеђује у утакмицама, али интелигенција и тимски рад освајају првенства”, стоји на зиду једне канцеларије у Брчком. Мото је ово под којим у компанији MSG Group (под чијим кровом послују MSG Consulting и MSG Media) ради десетак младих људи, у атмосфери која нимало не подсјећа на ону строгу пословну коју смо очекивали.

На столовима рачунари, свако од запослених пред собом има најмање два монитора. Испред њих су грицкалице, пиће. На екранима бројни пројекти, од дизајна до програмирања, видео обраде и осмишљавања рекламних кампања. Овдје су креирани бројни логотипи за брчанске, али и свјетске фирме, осмишљене бројне кампање и дизајнирани веб сајтови које посјећујете сваки дан.

Ипак, најзначајнији производ ове фирме носи име “Project Target”, а ради се о систему који даје јединствен и једноставан начин за праћење продаја и остваривање циљева различитих фирми. За сваку фирму која се бави продајом, аналитика има посебну важност.

Праћење продаје одређених производа, учинка запослених, навика купаца, али и организација различитих дијелова компаније, запослених и њихове сарадње – све ово задатак је “Project Target”-а.

Управо због великог броја сложених операција које нуди, у комбинацији са једноставним кориштењем, овај систем најважнији је производ брчанске компаније. Тренутно се користи углавном у иностранству, гдје је већ забиљежио сјајне резултате, али полако се пробија и на нашем тржишту.

“Ради се о јединственом, свеобухватном систему, о каквим се на нашим просторима мало зна. Повећање продаје за било коју фирму може се остварити само прецизним прегледом тренутног стања – шта се продаје, колико брзо, од чега продаја зависи. Главна идеја Project Target-а је била да се направи рјешење са различитим приступом гдје се пословање посматра кроз призму циљева, тако да менаџери могу да имају преглед својих примарно одређених, достигнутих и очекиваних циљева путем прерачунавања у стварном времену у било којем тренутку и на сваком нивоу њихове продајно орјентисане организације. А управо увид у све то омогућава Project Target”, каже нам Невен Радуловић, један од менаџера који већ годинама ради на усавршавању овог система.

“Поред прецизног праћења стања продаје, овај софтвер омогућава и бољу сарадњу различитих одјељења и запослених, а то је важно за сваку фирму, небитно од области у којој послује”, додаје он.

MSG Group по много чему је јединствена фирма у нашем граду. И по изузетним младим људима који у њој раде, и по производу, по коме се чини да Брчко заиста живи у 21. вијеку.

Надајмо се само да ће у будућности бити више оваквих прича.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img