Брчанка први доктор наука у области кинеског језика у БиХ - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчанка први доктор наука у области кинеског језика у БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Брчанка Јелена Вујичић постала је први доктор наука у области лингвистике кинеског језика у историји Универзитета у Источном Сарајеву.

Данашња одбрана докторске дисертације је уједно и прва таква у цјелокупној историји Босне и Херцеговине. Овим чином се отвара једно ново поглавље за синолошку науку у цијелој држави.

Вујичићева је још 2018. ушла у историју Универзитета у Источном Сарајеву и Филозофског факултета на Палама тако што је постала први студент у БиХ који је одбранио мастер рад на Катедри за кинески и енглески језик и књижевност, те тако стекла звање мастер кинеског језика на пољу лингвистике.

“За учење кинеког језика на почетку, битно је познавати енглески језик. Међутим, с обзиром на добар квалитет наставе кинеског језика на Филозофском факултету, пажљиво осмишљен програм који покрива све сфере учења језика, те с обзиром да на Катедри у настави раде домаћи, али и кинески професори, сигурна сам да ће сваки студент пронаћи идеалан начин за учење овог егзотичног језика”, истакла је тада она.

Вујичићева је мастер студије завршила са просјечном оцјеном 10!

https://www.instagram.com/p/Ct1FgQpNmDQ/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img