spot_img
spot_img

Brčanka prvi doktor nauka u oblasti kineskog jezika u BiH

spot_img
spot_img

Brčanka Jelena Vujičić postala je prvi doktor nauka u oblasti lingvistike kineskog jezika u istoriji Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Današnja odbrana doktorske disertacije je ujedno i prva takva u cjelokupnoj istoriji Bosne i Hercegovine. Ovim činom se otvara jedno novo poglavlje za sinološku nauku u cijeloj državi.

Vujičićeva je još 2018. ušla u istoriju Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Filozofskog fakulteta na Palama tako što je postala prvi student u BiH koji je odbranio master rad na Katedri za kineski i engleski jezik i književnost, te tako stekla zvanje master kineskog jezika na polju lingvistike.

“Za učenje kinekog jezika na početku, bitno je poznavati engleski jezik. Međutim, s obzirom na dobar kvalitet nastave kineskog jezika na Filozofskom fakultetu, pažljivo osmišljen program koji pokriva sve sfere učenja jezika, te s obzirom da na Katedri u nastavi rade domaći, ali i kineski profesori, sigurna sam da će svaki student pronaći idealan način za učenje ovog egzotičnog jezika”, istakla je tada ona.

Vujičićeva je master studije završila sa prosječnom ocjenom 10!

https://www.instagram.com/p/Ct1FgQpNmDQ/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

 

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img