Брчанка Александра Обрадовић изабрана за потпредсједницу ВСТВ - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчанка Александра Обрадовић изабрана за потпредсједницу ВСТВ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Александра Обрадовић, судија Основног суда Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, изабрана је за нову потпредсједницу Високог судског и тужилачког вијећа Босне и Херцеговине (ВСТВБиХ) једногласном одлуком присутних чланова ВСТВ-а БиХ, данас на сједници Вијећа.

Александра Обрадовић рођена је у Брчком, гдје је завршила основну и средњу школу. Правни факултет Универзитета у Новом Саду завршила је 1994. године, чиме је стекла звање дипломираног правника.

Правосудни испит положила је пред Комисијом за полагања правосудног испита при Министарству правде Републике Србије у Београду 1996. године.

Приправнички стаж обавила је у Основном суду Брчко дистрикта Босне и Херцеговине у периоду од 1994. до 1996. године. Након тога, од 1996. до 1997. године, обављала је посао стручног сарадника, такођер у Основном суду у Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Као судија у Основном суду Брчко дистрикта Босне и Херцеговине радила је у периоду од 1997. до 1998. године, након чега је радила као судија у Основном суду у Бијељини, све до 2000. године. Од 2000. до 2004. године, радила је као члан канцеларије за заступање у Влади Брчко Дистрикта Босне и Херцеговине, док од 2004. године у континуитету до данас ради као судија у Основном суду Брчко Дистрикта Босне и Херцеговине.

Учествовала је на бројним обукама и семинарима, укључујући и оне у организацији ЦЕСТ-а.

За чланицу ВСТВ-а БиХ, изабрана је 23.04.2021. године, од Правосудне комисије Брчко Дистрикта Босне и Херцеговине, саопштено је из ВСТВ-а.

 

 

(agencije)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img